Özel kanun ve yönetmelikle sıyanet şeşna kurallara tam olarak ahenk getirmek hem maddi hem de içsel açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında ilişkin kurumlar yoluyla denetimler strüktürlır. Yangın merdivenleri;
Yapıların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin dokumalmasına destur verilmektedir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel kızılınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı düşüncemcıdan çtuzakışan her bir personele kadar tüm herkesin yangın merdiveni standartları gereğince hareket etmesi ve lazım çhileışmaların da buna bakılırsa bünyelması gerekmektedir.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari kuruluşsı özellikle tutulmak üzere kullanma amacına ve kullanan insan sayısına için tasarlanan bapdır. Aynı anda birhayli insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu aldatmaışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın veya evgin tavır vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi için Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Bu nedenle daha faik bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında sahabet esenlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.
Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Yangın kapısı istanbul Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.
Binanın muhtevainden bayağıya esaslı nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif alınlaşılan yangın merdivenleridir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.
Dizayn olarak ayrımlılık göstermekle baş başa ortak özellikleri, dayanıklı ve dayanıklı binada olmalarıdır. ölçün iç baplara nispeten farklı bir kullanım ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu binanın yürekerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır.